The Faces of Rivalry

Riválisok:

becsvágy, versengés, győzelem és vereség
az angol és amerikai irodalom és filmművészet tükrében

Hemingway és Fitzgerald novelláitól Christopher Nolan forgatókönyvéig

A The Faces of Rivalry egy nyolchetes élő, online, intenzív angol nyelvi kurzus, ahol a versengés különböző fajtáiról fogunk beszélgetni és amelyhez az angol és amerikai irodalom és filmművészet alkotásait hívjuk segítségül.

Ez nem egy hagyományos nyelvtanfolyam, hanem egy élményalapú kurzus -- egyfajta angol nyelvű könyvklub és filmklub egyben -- melynek célja az angol nyelvi készségek (speaking, listening, reading) gyakorlati alkalmazása, fejlesztése és elmélyítése a művészetek segítségével

A Collins Dictionary a 'rivalry' szó fogalmát a következőképpen határozza meg: "Rivalry is competition or fighting between people, businesses, or organizations who are in the same area or want the same things." A veresengéshez mindenképpen kell tehát legalább két (hasonló adottságokkal rendelkező) fél, akik ugyanazt a dolgot akarják elérni, vagy egy közös területen a legjobbak akarnak lenni, legyen az üzlet, sport, egy szakma vagy szerelem. Az Oxford Collocation Dictionary megkülönbözteti a testvéri (sibling), szexuális (sexual), szakmai (professional), üzleti (business) és etnikai (ethnic) versengést, melyek mindegyikét megvizsgáljuk a kurzus során egy-egy  filmen vagy novellán keresztül.  

Bár a vetélkedés rossz esetben olyan mértékű ellenségeskedéssé fajulhat, ahol a felek egymás életére törnek vagy önpusztító magtartásba kezdenek a vágyott cél érdekében, a rivalizálásnak -- ahogyan azt látni fogjuk -- lehetnek pozitív aspektusai és kimenetele is. A versenytársak ugyanis nem engedik az embert elkényelmesedni, mivel folyamatosan arra sarkallják, hogy megújuljon és a legjobb formáját hozza. A versengés tehát ideális esetben egyszerre ad tartást és nevel alázatra, megtanít tisztelni magunkat és másokat, és végső soron segít megtalálni a helyünket a világban.   


Kiknek ajánlott a kurzus?

A The Faces of Rivalry kurzus azoknak az angol nyelven már legalább középszinten már beszélő nyelvtanulóknak ajánlott, akik pozitív, támogató közegben, pár hét alatt ugrásszerűen fejleszteni szeretnék a nyelvtudásukat, különösen a beszédkészségüket valamint a hallott és olvasott szöveg megértését. 

A kurzuson való részvételhez nem szükséges semmilyen irodalmi vagy művészeti előképzettség, sőt még nyelvvizsgával sem kell rendelkezned. Elegendő a művészetekre és másokra való nyitottság és középszintű angol nyelvtudás.


Hogyan lehet jelentkezni?

A The Faces of Rivalry kurzusra egy az info@artinenglish.hu e-mail címre megküldött üzenetben vagy az alábbi kapcsolati űrlapon tudsz feliratkozni. Az üzenetben kérlek, hogy írd meg, hogy jelenleg milyen szintű nyelvtudással rendelkezel!

Az általad megadott email címre fogod megkapni a jelentkezési lapot és a kurzus részvételi díjáról szóló díjbekérőt.

A jelentkezés a kurzus díjának a díjbekérőn szereplő számlaszámra, egy összegben történő átutalásával válik véglegessé!


Mikor kezdődik a kurzus?

A The Faces of Rivalry kurzus egy online élő tanfolyam, amelynek első foglalkozása 2021. szeptember 13-án (hétfőn), 18:00 órai kezdettel indul, és a további órákat heti rendszerességgel, hétfőnként 18:00-19:30 között tartjuk.  

A többi, párhuzamosan induló csoport időpontját emailben egyeztetjük le.


 Hogyan épül fel a kurzus?

A kurzus 8 héten keresztül tart és az órákra való felkészüléshez szükséges tananyag folyamatosan, hétről-hétre írott és audio formában érkezik Hozzád. Az elektronikus úton megküldött feladatokat heti egy alkalommal, 90 perces, kicsoportos (2-4 fős) online órák keretében fogjuk megbeszélni.

A társalgás teljes mértékben angol nyelven történik. Az órákon mindenkinek lehetősége lesz hosszabb-rövidebb önálló beszéd tartására és arra is, hogy a csoport többi tagjával kommunikáljon. Az órákon mindenki maximális tanári figyelmet élvez és igény esetén visszajelzést kap az esetlegesen előforduló lexikai pontatlanságokról, a nyelvtani és kiejtésbeli hibákról.

A kiscsoportos óra lehetőséget nyújt számodra, hogy a társaiddal együtt fejlődj, kommunikálj velük, tanulj és bátorítást kapj tőlük, inspirációt nyerj belőlük.


Mennyibe kerül a részvétel?

A nyolchetes kurzus díja 49.000,- Ft, amely tartalmazza a beszédcentrikus online órákon való részvétel mellett az írott és audio formában, elektronikus úton megküldött tananyagot (olvasmányokat, feladatokat, szószedeteket, jegyzeteket). 


Ha a koránkelő időszakban, 
2021. augusztus 27-ig jelentkezel, 
10% kedvezményt kapsz a kurzus díjából. 

Mi történik ha betelnek a csoportok?

A kurzusra a szabad helyek függvényében lehet jelentkezni. Amennyiben helyhiány miatt nem tudsz egyik őszi csoporthoz sem csatlakozni, akkor lehetőséged van a későbbi kurzusok várólistájára feliratkozni az info@artinenglish.hu e-mail címen, így azokról előzetes értesítést fogsz kapni. 

A következő nyolchetes kurzus elindulásáig pedig szeretettel várlak az Art in English Filmklubon.

Kapcsolati űrlap


Elégedettségi garancia

A kurzus 100%-os
elégedettségi garanciát biztosít! 
Ha úgy érzed, mást vártál a kurzustól és az elállási szándékodat a második óra előtt
írásban jelzed számomra, akkor a tanfolyam teljes díját visszafizetem Neked!