Stories about Love: from Jane Austen to Bridgeton

Történetek a szerelemről:
férfi- és nőideálok, vágy és veszteség, házasság és hivatás
a viktoriánus angol irodalom és festészet, 
és modern adaptációik tükrében
Jane Austentól Bridgetonig.

A Stories about Love kurzus egy rendhagyó, online, intenzív angol nyelvi kurzus, amelynek foglalkozásai a viktoriánus angol irodalomban és festészetben, valamint ezek modern filmes adaptációiban bemutatott szerelem témája köré fognak épülni. 

Ez nem egy hagyományos nyelvtanfolyam, hanem egy élményalapú nyelvi kurzus, egyfajta angol nyelvű könyvklub és filmklub, melynek célja az angol nyelvi készségek (speaking, listening, reading) gyakorlati alkalmazása, intenzív fejlesztése és elmélyítése a művészeteken keresztül. A kurzus elvégzéséhez nem szükséges semmilyen irodalmi vagy művészeti előképzettség

Az órák során a 19. századi angol regényirodalommal (pl. Emily Bronte, Jane Austen és Charles Dickens műveivel) és költészettel (pl. Alfred Tennyson verseivel) fogunk megismerkedni, nagyrészt a nyelvtanulás szempontjainak megfelelő, egyszerűsített, rövidített formában. Kielemezzük, hogy a korszak festői (pl. William Holman Hunt, John Everett Millais és Dante Gabriel Rossetti) miként ábrázolták a szépséget, a szerelmet és a szenvedélyt. Végül nézünk néhány példát arra is, hogy a viktoriánus kort hogyan mutatják be a modern angol és amerikai filmek, filmsorozatok.   

Kiknek ajánlott a kurzus?

A Stories about Love kurzus azoknak az angol nyelven legalább középszinten már beszélő nyelvtanulóknak ajánlott, akik pozitív, támogató közegben, pár hét alatt ugrásszerűen fejleszteni szeretnék a nyelvtudásukat, különösen a beszédkészségüket valamint a hallott és olvasott szöveg megértését. 

A kurzuson való részvételhez nem kell nyelvvizsgával rendelkezned. A nyelvtudásodat egy szintfelmérő teszt kitöltésével és visszaküldésével vagy egy körülbelül 15 perces online beszélgetéssel fogjuk felmérni. Ez biztosítja azt, hogy az aktuális tudásszintednek megfelelő csoportba kerülj és ezáltal élni tudj a kurzus által kínált lehetőségekkel.

Hogyan lehet jelentkezni?

A Stories about Love kurzusra egy az info@artinenglish.hu e-mail címre megküldött üzenetben tudsz feliratkozni. Az üzenetben kérlek, hogy írd meg, a nyelvi szintfelmérő teszt kitöltését vagy egy körülbelül 15 perces online beszélgetést választod-e a nyelvtudásod felméréshez.  

Amennyiben sikerült legalább középszintet elérned a teszten és van még szabad hely valamelyik csoportban, az általad megadott számlázási névre és címre fogod megkapni a kurzus részvételi díjáról szóló díjbekérőt.

A jelentkezés a kurzus díjának a díjbekérőn szereplő számlaszámra, egy összegben történő átutalásával válik véglegessé!

Mikor kezdődik a kurzus?

A Stories about Love kurzus egy online élő tanfolyam, amelynek első foglalkozása 2021. március 17-én (szerdán), 18:00 órai kezdettel indul, és a további órákat heti rendszerességgel, szerdánként 18:00-19:30 között tartjuk.  

(A többi, párhuzamosan induló csoport időpontját emailben egyeztetjük le.) 

Hogyan épül fel a kurzus?

A kurzus 8 héten keresztül tart és az órákra való felkészüléshez szükséges tananyag folyamatosan, hétről-hétre írott és audio formában érkezik Hozzád. Az elektronikus úton megküldött feladatokat heti egy alkalommal, 90 perces, háromfős online órák keretében fogjuk megbeszélni.

A társalgás kizárólag angol nyelven történik. Az órákon mindenkinek lehetősége lesz hosszabb-rövidebb önálló beszéd tartására és arra, hogy a csoport többi tagjával kommunikáljon. Az órákon mindenki maximális tanári figyelmet élvez és igény esetén visszajelzést kap az esetlegesen előforduló lexikai pontatlanságokról, a nyelvtani és kiejtésbeli hibákról.

A kiscsoportos óra lehetőséget nyújt számodra, hogy a társaiddal együtt fejlődj, kommunikálj velük, tanulj és bátorítást kapj tőlük, inspirációt nyerj belőlük.

Mennyibe kerül a részvétel?

A nyolchetes kurzus díja 49.000,- Ft amely tartalmazza a beszédcentrikus online órákon való részvétel mellett az írott és audio formában, elektronikus úton megküldött tananyagot (olvasmányokat, feladatokat, szószedeteket, jegyzeteket). 

Ha a koránkelő időszakban, 2021. február 28-ig jelentkezel, 10% kedvezményt kapsz a kurzus díjából. 

Mi történik ha a jelentkezési határidő előtt betelnek a csoportok?

A kurzusra a szabad helyek függvényében lehet jelentkezni. Amennyiben helyhiány miatt nem tudsz egyik tavaszi csoporthoz sem csatlakozni, akkor lehetőséged van a későbbi kurzusok várólistájára feliratkozni az info@artinenglish.hu e-mail címen, így azokról előzetes értesítést fogsz kapni. 


Elégedettségi garancia

A kurzus 100%-os elégedettségi garanciát biztosít! Ha úgy érzed, mást vártál a kurzustól és az elállási szándékodat a második óra előtt írásban jelzed számomra, akkor a tanfolyam teljes díját visszafizetem Neked!