Filmklub


Art in English Film Club

Kevés szórakoztatóbb módja van az angol nyelvtanulásnak, mint az angol nyelvű filmek és sorozatok nézése. A filmekkel való nyelvtanulás nemcsak élvezetes, de rendkívül hasznos is, mert:

  • kedvenc színészeidet hallgatva mélyítheted el a nyelvtudásod és szinte észrevétlenül "ragadnak" rád az új szavak
  • nemcsak hallod de többnyire látod is a beszélőket, ami nagymértékben segíti a megértést
  • számtalan akcentussal és beszédtempóval találkozhatsz akár egy filmen belül is
  • a hétköznapi életben használt elő angol nyelvet, párbeszédeket hallasz 
  • elsajátítod azt a képességet, hogy kikövetkeztesd az ismeretlen szavak, kifejezések jelentését a szituációk, szövegkörnyezet alapján
  • ha egy kulcsfontosságú jelenetet mégsem értesz, visszahallgathatod a kérdéses részt ahányszor csak szeretnéd  
  • megtanulsz angolul gondolkodni, mivel a film nézése közben nincs időd fordítani a szöveget magadban


Miről szól az Art in English Film Club?

Ez nem egy hagyományos filmklub abban az értelemben, hogy a beszélgetésre nem egy közös filmnézés után kerül sor. A filmklubos alkalmak célja a korábban egyénileg angolul megnézett filmekről való beszélgetés angol nyelven egy előre megadott tananyag alapján. 

A filmklubnak köszönhetően tehát nemcsak a hallás utáni szövegértést, de az angol nyelvű kommunikációt, az összetett gondolatok megfogalmazását, vitakultúrát, továbbá egyfajta művészi látásmódot is lehetőséged lesz gyakorolni. 

Kiknek ajánlott a filmklub?

A filmklub elsősorban azoknak a filmművészet és általában a művészetek iránt érdeklődő nyelvtanulóknak ajánlott, akik már rendelkeznek egy stabil (legalább pre-intermediate szintű) angol nyelvtudással és élvezetes, kreatív módon szeretnék fejleszteni a szókincsüket, a hallás utáni szövegértésüket és beszédkészségüket. 

Mikor kerül sor a filmklub eseményekre?

A filmklub eseményeket online tartjuk havonta egy alkalommal, egy előre meghirdetett pénteki napon 18:00 órai kezdettel. Az alkalmak időtartama 90 perc.

Milyen filmeket fogunk nézni? 

A filmklubban elsősorban a művészetről, művészekről és az irodalomról szóló filmeket fogunk nézni. A konkrét filmek címei és a beszélgetések időpontja folyamatosan kerül fel erre a honlapra és az Art in English Facebook oldalra.   

Hogyan lehet a filmklubra jelentkezni?

A filmklub eseményekre akár külön-külön is lehet jelentkezni az info@artinenglish.hu e-mail címre küldött levélben vagy az alábbi űrlap kitöltésével a szabad férőhelyek függvényében. A csoport létszáma legfeljebb 10 fő. A jelentkezés a részvételi díj (2500,- Ft) átutalásával válik véglegessé!

Mi történik a jelentkezést követően?

A részvételi díj beérkezése után megkapod a következő film megnézéshez ajánlott linket, a filmhez javasolt megfigyelési szempontokat, a megbeszélés alapjául szolgáló feladatokat és kérdéseket, valamint a kapcsolódó szószedetet.  

Mi történik ha befizetted a jelentkezési díjat, de nem tudsz itt lenni?

A jelentkezést legfeljebb egy héttel a soron következő filmklub esemény előtt tudod lemondani. Ha egy héttel a beszélgetés előtt lemondod részvételed, kapsz egy vouchert, amit 6 hónapon belül fel tudsz használni egy másik tetszőleges alkalomra. 


Art in English Film Club events


12 Nov. 2021, 18.00         -       Billy Elliot (2000, directed by Stephen Daldry)

3 Sept. 2021, 18.00         -        Green Book (2018, directed by Peter Ferrelly)

6 August 2021, 18.00      -       Shakespeare in Love (1998, directed by John Madden)

9 July 2021, 18.00           -        Loving Vincent (2017, directed by Dorota Kobiela and Hugh Welchman)

4 June 2021, 18.00         -       Dead Poets Society (1989, directed by Peter Weir)Jelentkezési Űrlap